Nieuwsbrief November

Turnkamp

Het eerste V.G. Dynamiek turnkamp is een feit. Het laatste weekend van de herfstvakantie zijn een behoorlijk aantal turnsters van de verschillende selectiegroepen op kamp geweest. We hebben van turnsters, trainsters en ouders veel positieve reacties gehoord. Een dikke duim voor de activiteitencommissie die belast was met de organisatie van het kamp. En uiteraard een pluim voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd om dit kamp tot een succes te maken. Het is voor een vereniging heel belangrijk dat dit soort activiteiten worden georganiseerd. Het is wat ons betreft een mooi voorbeeld van vitaliteit… en dat moeten we als vereniging ook willen zijn.

Nogmaals dank aan iedereen die zijn of haar bijdrage heeft geleverd.
     

Schoonmaak Turnhal

Op zaterdag 2 november heeft de turnhal weer een goede schoonmaakbeurt gekregen. We zijn deze mensen erg dankbaar want de foto’s liegen niet! Hier word je toch helemaal blij van?!

Drie weken geleden heeft het bestuur met één van de managers van het Sportcentrum gesproken over de lekkage en het klimaat in de turnhal. De lekkage zou inmiddels weer opgelost moeten zijn maar dat is niet waar. Dankzij de regen van de afgelopen week weten we dit zeker. Wordt vervolgd…

Idealiter willen we op zaterdag 14 december de mouwen weer opstropen. Aangezien er op de 14e (en ook het weekend er voor wedstrijden gepland staan), is dit niet handig. Op 21 december vlak voor de kerstdagen is ook niet slim. Voorlopig plannen we de schoonmaak op zaterdag 28 december, dan is de turnhal weer lekker schoon als 2020 begint. Nadere informatie volgt.  

Sint en Piet

Op 16 november zal Sinterklaas Vlaardingen weer bezoeken…alhoewel het is altijd spannend of dit ook echt gebeurd. Na de intocht worden op verschillende locaties in Vlaardingen activiteiten georganiseerd voor kinderen. Als het droog weer is zullen wij in de Fransenstraat vertegenwoordigd zijn. De airtrack gaat mee dus het belooft spectaculair te worden. Turnsters en turners laat jullie kunsten zien! Ook bezoekende kinderen kunnen kennismaken met het turnen!
De activiteitencommissie is bezig met het organiseren van de Pietengym. Reserveer alvast 23 november in de agenda. Meer informatie zal volgen via een brief voor onze jongste jeugdleden. 

Beleidsplan V.G. Dynamiek
Het heeft langer geduurd dan gepland maar het beleidsplan is af. Ruim 2 maanden langer dan we eigenlijk wilden maar af is af. Lees hier ons beleidsplan. Reacties en opmerkingen zijn welkom op: bestuur@vgdynamiek.nl

Rode Turnpakjes Recreatie

Als VG Dynamiek hebben wij bij de firma CEK in Zwijndrecht een turnpakje uitgezocht. Dit pakje is altijd te bestellen via hun website. Omdat we veel nieuwe leden hebben leek het ons een goed idee om iedereen de kans te geven dit pakje vooraf te passen. Ook kunnen we dan een grote order gezamenlijk doen. Een turnpakje is natuurlijk niet verplicht tijdens trainingen. Als we wedstrijden buiten de vereniging doen vinden wij het fijn als op den duur alle kinderen hetzelfde tenue hebben. Dit jaar en volgend jaar is een overgangsjaar. We zien deze periode daarom ook de blauwe triade pakjes en hier en daar de zwartgroene dovido pakjes rondlopen. De pakjes kosten 36 euro. De levertijd is 6-8 weken.

Pasmomenten zijn er:

-Maandag 18 november 16.30-17.00 in de gang bij de turnhal

-Woensdag 20 november 18.30-19.00 kruidenpad (eerste kleedkamer)

-Donderdag 21 november 16.00-16.30 Gymzaal Groene draad in Babberspolder

Deze tijden zijn allen buiten de reguliere lessen. Tijdens alle reguliere lessen in deze week zullen de paspakjes ook hangen, maar de trainsters zijn bezig met de lessen. We vragen dan aan ouders om dit te begeleiden. Bestellen kan op deze dagen via de lijst die bij de paspakjes hangt. Pakjes worden daadwerkelijk besteld als de kosten zijn overgemaakt op de rekening van VG Dynamiek.

Wij willen de grote bestelling doen op maandag 25 november. Voor verdere vragen bij regine: turnenopdonderdag@gmail.com

Special Olympics

Onze turnster Teske Groenewegen heeft bijzonder goed gepresteerd op de Regionale Special Olympics in Almere. Teske werd eerste op brug, sprong en balk en vierde op vloer. In de meerkamp is Teske tweede geworden!
Van harte gefeliciteerd Teske, je hebt het fantastisch gedaan.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Wist u dat

 • Aanmelden voor de Springdagen in Sommelsdijk op 2 januari kan nog steeds.
 • De boekjes van de Grote Club Actie eigenlijk al ingeleverd moeten zijn…
 • Als u dit nog niet heeft gedaan, doe dit a.u.b. dan zo snel als mogelijk.
 • We hebben een aanvraag gedaan bij DeltaPort Donatiefonds om de Dynamiek trainingspakken voor alle trainsters te financieren.
 • Ook de opbrengst van de GCA willen we hiervoor gebruiken.
 • Ook kunt u nog met ideeën/ suggesties komen!
 • We in gesprek zijn met stichting VIB om V.G, Dynamiek te versterken.
 • De organisatie staat nog niet zoals we dat willen.
 • Er dan ook nog het één en ander moet gebeuren.
 • Op zaterdag 9 november er weer een turnclinic is gegeven in samenwerking met VIB. (Ukkies is beweging)
 • Er 25 kinderen aanwezig waren en een aantal meteen lid wilde worden!
 • We hopen dat we in de volgende nieuwsbrief een nieuw bestuurslid aan u kunnen voorstellen.

Tot de volgende nieuwsbrief!

Onze partners
Onze "dikke" vrienden