Nieuwsbrief Juni

Buitensporten

Zolang we niet naar “binnen” kunnen, trainen de meeste groepen buiten. We treffen het enorm met het mooie weer. Het bestuur faciliteert het trainen buiten maar we willen niet dwingend zijn naar onze trainsters. We kunnen ons voorstellen dat trainsters zich niet voldoende happy voelen om buiten training te geven en/of dat er andere redenen zijn om zich terughoudend op te stellen. We zoeken naar oplossingen/ zijn in gesprek met trainsters om te kijken wat mogelijk is om toch de groepen die nog niet buiten trainen te laten starten.

Turnen vanaf 1 juli weer mogelijk??

Zoals u wellicht heeft vernomen heeft de regering groen licht gegeven om vanaf 1 juli weer binnen te trainen. Echter komt het kabinet/ OMT nog wel met restricties en we wachten af wat die restricties zijn. Zodra dit bekend is kunnen we een plan/ protocol maken en u hierover informeren. Marieke van der Plas, voorzitster van de KNGU, schrijft het volgende: https://dutchgymnastics.nl/nieuws/boodschap-van-marieke-van-der-plas-gymsport-kanonder-voorwaarden-per-1-juli-2020-ook-naar-binnen

Schoonmaak Turnhal

In maart is de geplande schoonmaak van de turnhal niet doorgegaan. Nu het lijkt dat we weer naar binnen gaan per 1 juli willen we ‘schoon’ beginnen. Daarom het verzoek voor de ouders/ verzorgers van de onderbouw 4e, 5e en 6e divisie om uw agenda zaterdag 27 juni van 9.30 uur tot ongeveer 11.30 uur te reserveren. Willen jullie onderling (bv. in de groepsapp) afstemmen wie het volgende meeneemt: 3 verlengsnoeren, 3 stofzuigers. Emmers en schoonmaakmiddel is aanwezig. Met ongeveer 10 – 15 personen is het 2 uur de mouwen opstropen en dan is de klus geklaard. De 1,5 meter regel zal in acht moeten worden gehouden. Dit zal waarschijnlijk geen probleem opleveren want er is voldoende ruimte in de turnhal om ons daaraan te houden. Tevens blijft u thuis als uw een van de bekende ‘griepverschijnselen’ heeft of dat er in uw huishouden iemand positief getest is in de afgelopen 14 dagen. Veel handen wassen, geen handen schudden, niezen/ hoesten in de elleboog. Kortom de bekende informatie.

Van de penningmeester… contributie opstarten

Het zijn de afgelopen maanden rare tijden geweest. Gelukkig kwam na maanden van verplicht binnen zitten eindelijk het verlossende bericht dat we weer mochten gaan sporten buiten, ook het turnen. Met de nodige hobbels zijn er diverse groepen, waarbij we het veilig achten, weer aan het turnen gegaan, weliswaar in aangepaste vorm. Maar wat een feest! We hebben gelukkig de leden toen alles stil lag kunnen ontzien van contributie, echter nu we opstarten, start de contributie ook weer op. Doordat het niet helemaal gelijk loopt met het opstarten van de groepen, (sommigen zijn in mei al gestart en andere zullen aankomende weken starten) is ervoor gekozen om enkel de maand juni volledig te incasseren. De 2 weken die in juli nog getraind kunnen worden ziet de vereniging als compensatie, omdat de uren en vorm toch aangepast zijn. We rekenen op uw begrip en medewerking.

Trainingspakken

Dit ‘project’ kunnen we als het goed is ook deze maand weer oppakken. Vanaf 1 juni mag er met maximaal 30 personen (met 1,5 meter afstand) weer samen worden gekomen. Kortom een passessie is mogelijk. In de volgende nieuwsbrief staat hopelijk een foto van het nieuwe trainingspak voor onze trainsters!

ALV

We bekijken de mogelijkheden voor het organiseren van een ALV. Zoals het er nu naar uitziet gaan we dat in september doen. Alles onder voorbehoud… De voorkeur is om ‘fysiek’ te vergaderen maar als het moet kan het misschien ook online. We houden u op de hoogte.

Vrijwilligers

Wilt u graag dat uw kind veel plezier beleeft tijdens het turnen? Vindt u het leuk als er activiteiten naast het turnen worden georganiseerd?? Op onze website kunt u zich aanmelden of u als vrijwilliger een bijdrage aan de vereniging kan leveren. U zit nergens aan vast, u kiest zelf wat het beste bij u past! Kleine moeite en een groot plezier!

Hartelijke groet en tot de volgende nieuwsbrief!

Het bestuur van V.G. Dynamiek

Onze partners
Onze "dikke" vrienden