Nieuws 8 november

Beste leden, Beste ouders,

Zoals u ook in de media heeft kunnen vernemen gaat Nederland gebukt onder een toename in het aantal COVID besmettingen. Helaas betekent dit dat de overheid per vandaag (6 november) de maatregelen heeft moeten aanscherpen. Wat betekenen deze maatregelen voor ons als vereniging en u als lid of ouder.

De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;

  • Bij het betreden van een binnen locatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
    • Dit geldt dus voor de volledige binnensport en ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen van buitensportlocaties;

Voor onze vereniging betekent dit dat al onze accommodaties onder deze maatregel vallen. Voor onze sporters vanaf 18 jaar geldt dat hun trainer/trainster een controle op het CBT uit zal voeren alvorens zij kunnen deelnemen aan de trainingen.

Om dat het controleren van het CBT enige tijd in beslag neemt en we graag de trainingen optimaal willen benutten voor onze sporters willen we het aantal aanwezigen in de locaties beperken. Immers wanneer een trainster een controle uitvoert op de CBT is er minder zicht op de veiligheid van de training die nog bezig is.

Om die reden willen wij de ouders van minderjarige turners en turnsters vragen buiten te wachten. Dat betekent dat uw zoon of dochter zelfstandig de locatie binnengaat en na de training weer naar buiten komt.

Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers, etc.;

Met de komst van de eerste wedstrijden willen wij u er alvast op wijzen dat ouders en begeleiders die meerijden naar wedstrijden, moeten als publiek wel een CTB tonen.

We realiseren ons dat dit soms kan leiden tot uitdagende situaties. Helaas zien wij hierin op dit moment geen andere mogelijkheid. We hopen dan ook op uw medewerking.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VG Dynamiek

Onze partners
Onze "dikke" vrienden